2012. június 3., vasárnap

Gyürk Sarolta: Boszorkánykonyha

Már megint nem tudtam üres kézzel elmenni a könyvárus mellett.
Ez a kis alakú, fekete-fehér borítójú könyv megtetszett. A fülszövege felkeltette a figyelmemet...
Fülszöveg:
„ – Jó lesz igyekezned! A teámat percnyi pontossággal kell meginnom! – És, ha most az egyszer – Vali habozott, de aztán kimondta – együtt készítenénk el? Hilda megborzongott. – Hogy képzeled? Egy konyhában veled? Egyszerre? És ha éppen most…, éppen most fogod a mérget…? Vali belátta, hogy képtelen az ötlete…”
Nos ebből semmi nem derül ki a történetről, de kíváncsivá tesz.
A sztori:
Egy kis faluban (valahol a szocializmusban) két nyolcvanéves nénike együtt él a közel 30 éves unokahúggal, aki a nénik haláláig nem jut a hozományához.A nem túl szép lánynak kérője akad, de a férfi a faluból egy másik lánynak is csapja a szelet. Egy napon az egyik nénit halva találják.Másnap az unokahug sem ébred fel álmából. Ez utóbbi haláleset miatt az elsőt is vizsgálják, s kiderül, méreg végzett mindkettővel.A rendőrség nyomozni kezd, ki és miért folyamodott a bűncselekményhez.

A történet néhány óra alatt elolvasható és éppen arra jó, hogy kikapcsoljon.
Az események lassúsága miatt, inkább a századelőn éreztem magam, de lehet hogy a szocializmusban is így folyt le egy nyomozás, és ilyen "lassúak" voltak az emberek, az életek.Az Opel száguld ugyan, de valahogy senki nem iparkodik, sokmindenre ráérnek.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése