2015. július 29., szerda

Jodi Picoult: Sorsfordítók

Picoult-tól különös volt, hogy nem tördelte szét a szereplők szemszögéből a történetet. Különös volt, hogy nem a megszokott módon "elemezte" a szereplők tetteit, érzelmeit.
Megszokott, hogy a cselekedet miért-je és hogyan-ja helyett az érzelmek, a kiváltó okok kaptak szerepet.
Megszokott, hogy jó a nyelvezet, remek a karakterábrázolás.
Megszokott a kiszámíthatóság.

A magam részéről szeretném az egész történetet fikciónak tekinteni, mert nem tartom normálisnak ezt a fajta viselkedést.
Sem a szülők "vaksága", sem a srác, Chris aktív közreműködése a .. végkifejletben...

Fülszöveg:
Egy volt a végzetük, más lett a sorsuk
Tizennyolc éven át egymás mellett laktak. Mindent tudtak egymás viselt dolgairól. A Hart és a Gold család élete elválaszthatatlanul összefonódott. A gyermekeik is együtt nőttek fel, nem csoda, ha Chris és Emily barátsága a középiskola évei alatt szerelemmé érett. Valódi lélektársak voltak de egy nap szörnyű hír érkezik a helyi kórházból. Emily öngyilkos lett. A halálos lövés Chris édesapjának fegyveréből származik. A fegyverben maradt még egy golyó, ezt Chris elmondása alapján neki szánták. Ugyanis a két kamasz titkos egyezséget kötött. A különös tragédia széttépi a két család közti szoros köteléket. Chris az egyetlen, aki tudja a titkot az egyezségről, de vajon az igazság megmentheti-e a barátságot, és van-e feloldozás? Megrendítő és elgondolkodtató regény a családi kötelékekről, és a legnagyobb áldozatról, amit a szerelemért hozhatunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése