2013. október 15., kedd

Jill Hathaway : Slide - mások szemével

Érdekes alapötlet elnagyolt történettel. Ugyanakkor olvasni akartam, olvasni és olvasni. meg kell adni, hurrikánként magával ragad. Mert érdekes felvetés, hogy mi lenne, ha valamilyen módon mások bőrébe "belecsúsznánk" és így nézhetnénk vagy láthatnánk dolgokat?
Érdekes témákat érint, mint az erőszak, a pia, a drog, vagy akár a fiatalok helykeresése a a saját társadalmukban. Egy kicsit megmutatja a napjaink tinijeire is oly jellemző tolerancia hiányát, a kirekesztést. 
De nem volt az igazi.A szereplők sem ragadtak meg annyira, a történet is olyan "mismás" volt. Nem fejtette ki igazán sem a szerelmi szálat, sem a barátságot, sem az erőszakot, sem....

Olvasás közben többször eszembe jutott, vajon Picoult ezt hogyan írta volna meg mindenki szemszögéből.
Fiataloknak, olyan 12 év alatt tudnám ajánlani.



"Amit kockáztatsz, elárulja, mi fontos neked."
"A halál mindig jelen van, a füledbe sugdos. Ott van az ujjaid közötti térben. Az emlékeidben, mindenben, amit mondasz, érzel, gondolsz. Mindig.
Tudom, hogy semmit ne lehet mondani, amivel napirendre térhetnénk a halál fölött. A halál az halál. 
  "
És egy szép kép egy álomból:
"Elkezd esni az eső, és minden csepp, amely anyám arcára esik, elvesz belőle egy darabot. Még utoljára megölel, aztán az egyre sűrűbben szakadó eső egészen elmossa.Mindent eltüntet."

Fülszöveg:
Sylvia túl sokat tud…
de nem eleget ahhoz, hogy megállítsa a gyilkost.

Sylvia Bell egy dologban teljesen biztos – húgának barátnője, Sophie nem önkezével vetett véget életének. Valaki meggyilkolta.
Vivi tudja, mert tanúja volt. Mindenki azt hiszi róla, hogy narkolepsziás, de valójában nem elalszik, mikor elveszti az eszméletét. Ilyenkor valaki más elméjébe jut, és az ő szemével látja a világot. Így csusszant bele a húgába, mikor puskázott a matek dolgozat közben, vagy egy tanárába, aki titokban iszik az órák előtt. Nagyot kellett csalódnia állítólagos legjobb barátnőjében az iskolai bálon. De semmi sem készíthette fel arra, ami egy októberi éjjel történik vele. Hogy egy véres kést szorongató, titokzatos alak elméjébe csúszik, aki Sophie véres teste fölött áll.
Vivi nagyon szeretné megosztani valakivel a titkát, de ki hinne neki? Olyan őrültségnek hangzik, hogy még legbizalmasabb barátjának, Rollinsnak sem meri elmondani, hát még a rendőrségnek. Még ha meg is bízhatna Rollinsban, a fiú az utóbbi időben távolságtartóan viselkedik vele, különösen, mióta Vivi több időt tölt egy másik fiúval, Zane-nel.
Vivi, aki titkok, hazugságok, veszélyes helyzetek szörnyű hálójába keveredik, nem fordulhat senkihez, egyedül kell lelepleznie a gyilkost, mielőtt újra lecsaphatna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése