2011. augusztus 26., péntek

Scott Westerfeld: Szépek

Fülszöveg:


Gyönyörű. Közkedvelt. Tökéletes. Tökéletesen mű. Tally végre szép lett. A tökéletesnél is jobban néz ki, ruhái őrületesek, a fiúja észvesztő, s ő a társaság központja. Éppen ez az amire vágyott. De a sok szórakozás - az állandó bulik, a high-tech luxus, a teljes szabadság- semvpalástolja, hogy valami nincs rendjén.Valami fontos.Ekkor üzenet érkezik tally csúf múltjából. Miután elolvasta, emlékezni kezd arra, hogy mi is a baj a szép élettel, s vége a multaságnak. Választania kell: vagy azért küzd, hogy elfelejtse amit tud, vagy pedig az életéért, mivel a hatóságok nem hagynak életben senkit, aki ilyen információ birtokában van

Nos ez kevésbé tetszett, mint az első könyv.
A történet nagyon-nagyon vontatottan indult.
De hál'isten beindult , igaz valahol a könyv felénél.
Számomra ott kezdődött az igazi sztori, amikor visszautalt az első könyvre (levél Tallytól Tallynak és a gyógyszeres rész)
- jó lett, érdekesen volt "megcsavarva",
Kicsit vadnak tűnt az a prerozsdás , ősközösség-szerű rész. Igaz, megismertünk új embereket, új társadalmi problémákat. PL.
Érdekes kérdés: kiket is imádunk Istenekként ??? !!

Kicsit csalódtam a főszereplő viselkedésében, nem volt annyira karakán, talpraesett, nem volt olyan sok "trükkje", mint korábban . Ez nekem nem volt olyan ütős, mint az első rész, de ez nem akadályoz meg benne, hogy alig várjam a befejező részt.

1 megjegyzés: