2013. szeptember 27., péntek

Jodi Picoult: Egyszerű igazság

Picoult olyan nekem, hogy ha kezembe kerül elolvasom.
Nem olvasok fülszöveget, csak a könyvet.
Épp ezért meglepett, hogy a téma nagyon érdekel, hiszen nemrégiben a TLC-n láttam amish fiatalokról egy sorozatot ami felkeltette az érdeklődésemet, így meglepett a "találkozás".

Érdekes volt a téma, ahogy ezt megszokhattuk, de ezt a regényt egyáltalán nem élveztem. Olyan érzésem volt, hogy Picoult kiírta magát. Nem élveztem, inkább kötelességszerűen elolvastam, nem éltem "benne", ahogy az máskor megtörténik.
Jó a cím,  jó volt a környezet, jó volt a leírás (a tv műsort tükrözte), érdekfeszítő a téma, és mégsem szerettem meg, mert unalmasak, elcsépeltek a karakterek, a többi könyvből ismertek a fordulatok, kiforratlan, izzadságszagú az egész.

Nem szerettem meg a főhőst, főhősöket. Legkedvesebb szereplőm Adam, a gyerek apja volt. Nála találtam felfedezni érzelmeket.
Márpedig amish-ok ide, egyszerű emberek oda, érzelmeik nekik is bőven vannak.


Sajnálom, de nem állok be az üres dicsőséget zengők közé!    

Fülszöveg:
Egy békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával…
Az Egyszerű igazság torokszorító lélektani dráma és rejtélyekben gazdag krimi egyben, Picoult eddigi legjobbja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése