2011. szeptember 11., vasárnap

Harlan Coben : Dermesztő csend


Fülszöveg:
"- Azt akarom, hogy ígérjetek meg nekem valamit - mondta Myron. - Ha bármikor bajba kerültök, ha túl részegek vagytok, vagy a barátaitok túl részegek, vagy belőttétek magatokat, vagy bármi más, nem érdekel. Ígérjétek meg! Ígérjétek meg, hogy felhívtok! Bárhol vagytok, elmegyek értetek. Elviszlek, ahová csak akarjátok. Nem teszek fel kérdéseket. Nem mondom el a szüleiteknek. Nem számít, hány óra van. A hét minden napján, a nap huszonnégy órájában. Nem számít, milyen messze vagytok. Ez az én ígéretem. Hívjatok, és én ott leszek ! A tizennyolc éves Aimee Biel egy éjjel felhívja Myron Bolitart, aki tartja a szavát, és szó nélkül elviszi Aimee-t oda, ahová kéri. A lány hajnali háromkor kiszáll a kocsijából, és eltűnik egy sötét udvarban. Soha többé nem látja senki. Myron évekkel korábban, amikor egy balul sikerült akciója egy ártatlan ember halálához vezetett, megfogadta, hogy többé nem próbálja a szuperhőst játszani. Most a bűntudattól hajtva mégis akcióba lép, és elhatározza, hogy bármi áron előkeríti a lányt. Arra azonban nem számít, hogy minél többet tud meg Aimee-ről és az eltűnéséről, annál szövevényesebb és megfejthetetlenebb lesz az egész ügy. És amikor két pszichopata bérgyilkos ered a nyomába, arra is rá kell döbbennie, hogy már nem csak Aimee élete forog veszélyben. Az Ördög játszótere után egy újabb hátborzongatóan izgalmas regény Harlan Cobentől. Még akkor is tartogat fordulatot, mikor már egyáltalán nem számítunk rá. A kiadó ezzel a regénnyel indítja útjára a "Myron Bolitar" sorozatot. Myron Bolitar ígéretes kosárlabdázó karrierjét egy térdsérülés törte ketté, közvetlenül az után, hogy draftolta a Boston Celtics. Alig néhányszor húzhatta magára a csapat mezét. Mikor nyilvánvalóvá vált, hogy profi pályafutása véget ért, jogi diplomát szerzett, majd sportolókat kezdett képviselni. Védencei, barátai azonban rendre bajba kerültek. Myron ilyenkor legjobb barátja, a különc milliomos Win segítségével igyekezett kihúzni őket a slamasztikából. Többnyire sikerrel. Coben a Bolitar-regényeknek köszönhetően vált ismert és elismert íróvá világszerte, és most végre a magyar olvasók is találkozhatnak az utóbbi évtized egyik legeredetibb figurájával. "

Véleményem:
Nem volt annyira pörgős, viszont szerintem jól felépített krimi volt. Sejtettem hogy nem úgy alakul a sztori ahogyan az "utat mutatja", de a végéig nem sejtettem hogy ki a tettes és mi az indok.

Néhány gondolat a könyvből....

"Beleszeretsz egy férfiba, mert pont az ellenkezője az apádnak. Erős és kemény és ez imponál neked. Levesz a lábadról. Észre sem veszed hoygan veszi át az irányítást az életed felett, hogyan kezdesz a kiterjesztésévé válni, ahelyett hogy egy önálló egyéniság lennél, vagy mint álmaidban, egy nagyobb egység, két szerelemben eggyé vált ember, mint a romantikus regényekben.Ráhagyod a kis dolgokat, aztán a nagy dolgokat, aztán mindent. A nevetésed először csak halkabbá válik, majd teljesen eltűnik. A mosolyod megfakul és már csak a lenyomata az örömnek, mint egy álarc, amit néha felhúzol."

"Szeretném megrázni őket, hátha akkor megértik, micsoda ostobaságot csinálnak.Mesélni akarok nekik azokról az emberekről, akik csodálatos, boldog életet éltek,mint modjuk Peter Jennings, és aztán idő előtt meghaltak, mert fiatalon rászoktak a dohányzásra....... Nem kíváncsiak rám.Meg egyébként is ki vagyok én? Csak egy idegen. Valószínűleg elküldenének a francba. Így hát csenben maradok. Elfordítom a fejemet és viisszabújok az újságomba, miközben ezek a gyerekek ott ülnek mellettem és lassan megölik magukt.Én pedig hagyom."

"A győzelmek hajlamosak lekopni az emberről.A vereségek - a halottak - azonban ott maradnak velünk, megérintik a vállunkat, lelassítják lépteinket, kísértenek álmunkban."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése