2011. december 2., péntek

Nevada Barr: 13 1/2

Már a könyvborító vonzott... A cím piszkálta a szürkeállományomat.
Ezek után el kellett olvasnom, és nem csalódtam, egy jó pszicho-thillert kaptam.

Szinte az első pillanattól élt a sztori, folyt a cselekmény, izgatta az agyamat. Nem tett feszültté, és sejthető volt a végkifejlet, mégis nagyon jó történet.
Engem kissé összezavart a Dylan-Marshall, Rich-Richard-Danny nevek váltogatása, és ez akár egy szövegrészen (talán egy mondaton ) belül megtörtént.
A másik zavaró dolog számomra, hogy szerettem volna többet olvasni a gyilkos gondolatairól, a cselekedetét meghatározó vagy irányító okokról, de az író ezt ügyesen kiigazította a könyv végén az epilógusban.
A cím rejtélyére is fény derül, és meg kell mondjam, frappáns lett. .

Egyébként a stílusa nagyon jó, élvezetes volt olvasni.

Fülszöveg:
Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett?




Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?


A 13 1/2 Nevada Barr egyedülálló, megrázó pszichotrillere, amely megjelenését követően hamar felkerült a New York Times bestsellerlistájára.




"Bár sose volt érzelgős – az élete nem épp úgy alakult , hogy a Hallmark képeslapokat készítsen róla – , Marshallt most megdöbbentette, hogy mennyire meg akarta tartani ezeket az emléktárgyakat. Bolondság volt azt hinni, hogy tulajdonosaik rajtuk keresztül életben maradnak. Hinni bolondság. De érezni már más volt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése