2011. május 8., vasárnap

Andrea Cremer: Az őrzők

Az előző könyv után azt hittem nem fogok több hasonló (kissé csöpögős, vérfarkasos ) fantasy könyvet olvasni.
Ez a könyv nagyon furcsán hatott rám.
A történet egy mondatban: egy szerelmi háromszög vérfarkasos köntösben, ahol a falka törvényei az elsők..
S mégis valahogy több volt , mint egy lamúros lányregény.
Bővebben:
A tizenhét éves Calla, félig ember, félig farkas , az őrzők között az alfanőstény. Egy járőrözés során megment egy fiút egy grizzlytől, úgy hogy felfedi farkas mivoltát.
Meg is feledkezhetne erről, de később kiderül, hogy a megmentett fiú, Shay, az új osztálytárs. Itt kezdődik a bonyodalom.
Callának születése óta küldetése van. Mint alfanősténynek, 18 évesen egyesülnie kell az alfahímmel, Ren-nel, és ezzel megszülethet egy új falka.De a lányt , annak érzelmeit és kötelességtudatát összezavarja Shay. Egyre több titkot árul el a fiúnak a falkáról, az ott betöltött szerepekről.Kik az őrzők, kik a keresők, kik a vigyázók? 
Shay-vel nyomozásba kezdenek, régi könyvekben kutatva feltárnak rég elfeledett dolgokat.

A karakterek nagyon jól ki vannak alakítva.Mindhárom főszereplőt szerettem.
Calla, a vad lány, aki szakítani akar a szülői konvenciókkal, aki tudja mi a feladata, alkalmas is rá, akarja is azt, de vonzza az ismeretlen, a titok, a vágy. Szeretne helyt állni, de nehéz döntenie a szíve és az esze között.
Ren, az alfa, aki mindent és mindenkit megkaphat,de neki Calla kell. Aki szintén tudatosan készül az "új életre" és aki mindenkivel szemben "alfa", csak Callát tiszteli jobban önmagánál.
Shay, az új fiú, akinek be kell illeszkednie egy olyan "társadalomba", mely nem emberi, sőt, a szerelem is ott talál rá.A tetejében rájön, hogy neki több szerepe van a titokban, mint azt valaha gondolta volna.
A három főszereplő mellett meg kell említenem Calla öccsét, Ansel-t. Imádtam a srácot és irigyeltem a kettejük jó kapcsolatát :)


A történetben a szerelmi háromszög mellett nagyon jól egyensúlyban van az örzők története. Jól kigondolt történet van a háttérben, melynek (ígéretek szerint) lesz folytatása.
Finoman megpendít néhány érdekes kérdést, de nem erőszakol rám válaszokat.
Ilyenek pl.a parancsteljesítés, a homoszexualitás, az erőszak 

A vérfarkasok mellett (akiket egyébként a megszokottól eltérő módon ismerhetünk meg) egyéb mítikus és misztikus lény és jelkép is megjelenik Sajnos nincs kibontakoztatva pl.a  

Egy könnyű hétvégi felüdülés volt az a könyv .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése